Cliffhangers

Ik staar, ik knik, ik luister en snik. Even stilte. Dan lach ik en begin ik te tikken. Schik. Ik heb een verhaal.

Ik ben een schrijver.

Hoewel ik zelden een pen vast heb, schrijf ik elke dag verhalen. De vorm of het medium maakt me niet zoveel uit. Ik wil iemand iets laten beleven. Mijn verhalen gaan vaak over mij, maar vooral over de lezer, de kijker of de speler zelf. Ik wil dat we samen iets meemaken.

Ik heb ervaring met proza, films, radio, muziek, onderwijs en gamedesign, maar de laatste jaren ligt mijn focus bij het schrijven van korte verhalen, scenario’s voor korte films en verhalende concepten.

Verhalen bedenk ik al sinds ik kan praten, maar deze verhalen landden voor het eerst op papier in 2001 met de Jongeschrijversprijs. Met die wedstrijd won ik de eerste prijs met mijn verhaal ‘HO2: Leven aan het water’, over de buitenechtelijke zoon van de toenmalige burgemeester van Almere.

Hierna volgde de eerste prijs op het festival Avond van de Almeerse Film (2016), met de korte tragikomische film Stripheldenbuurt (waarvoor ik het scenario schreef en productie en regieassistentie deed). En sinds het winnen van de IVIO Andries Greinerprijs (2017) met mijn verhaal ‘Een beetje kafkaësk?’, is schrijven beslist geen nevenactiviteit meer.

In mijn werk ga ik aan aan de haal met conventies en verbind ik genres met elkaar. Een plottwist? Leuk, maar een ‘genre-twist’© is leuker!

Ik schrijf brutaal, met scherpe humor en zoek altijd naar iets onverwachts, maar wel met een duidelijke focus op het effect dat ik wil bereiken. De lezer leert mij beter kennen, maar zichzelf nog meer.

 

Films

Een overzicht van films die ik heb gemaakt. Klik verder voor meer achtergrondinformatie over de film en de film zelf.

Korte verhalen

Een selectie van korte verhalen die ik heb geschreven. Klik verder voor de verhalen zelf.

Een beetje kafkaësk?

Dit verhaal was de winnende inzending van de IVO Andries Greinerprijs (2017).  Dylano zuchtte hard en beende schouderophalend weg bij de deur. Toen draaide hij zich voor een derde keer om en liep terug naar het papier, alsof het lokaal vol haarspeldbochten zat. Nog...