Stripheldenbuurt

In de zomer van 2016 werd het project Stripheldenbuurt van regisseur Leon Jackson en mij geselecteerd voor het filmfestival  ‘De Avond van de Almeerse Film’. Aan ons kernteam werd productieleider Sanne Priem toegevoegd en met behulp van Cinecrowd wisten we in een kleine 30 dagen het budget te crowdfunden, aangevuld met subsidies van Cultuurfonds Almere en het VSB Fonds.

Stripheldenbuurt (genoemd naar een wijk in Almere) was een korte film die weliswaar als absurdistische en cartooneske komedie begint, maar al gauw een tragische satire wordt waarbij je het lachen vergaat. De film gaat over een uitgeblust echtpaar (vertolkt door Debbie Korper en Gijs de Lange), met een troosteloos huwelijk dat even weer elkaars aantrekkelijkheid lijkt te vinden wanneer de man op een dag per ongeluk een asociale jongere tegen de vlakte slaat. Dit succes proberen ze te herhalen door de straten af te schuimen, op zoek naar andere hangjongeren die voldoen aan hun wereldvreemde beeld van de gezamenlijke vijand. Als gemaskerde wrekers stortten ze zich in een epos vol seks en geweld. Maar wie zijn de helden en wie de schurken in hun verhaal?

Voor Stripheldenbuurt schreef ik het scenario, deed ik de productie (samen met Leon Jackson, o.l.v. Sanne Priem) en regie-assistentie.

Met deze film wonnen we de eerste prijs op De Avond van de Almeerse Film (Almere, december 2016) en een ‘special mention award’ op het Beste Fiction Film Festival (Los Angeles, 2017). De film heeft daarnaast gedraaid op De Dag van de Almeerse Film en het Open Doek Festival (Utrecht, 2018). Hij was ook meermalen te zien op Omroep Flevoland.

 

Regie en montage: Leon Jackson
Scenario en regieassistent: Bram Koedam

Productie: Sanne Priem
Director of Photography: Danny Noordanus

Camera-assistent: Eline Eestermans
Geluid: Ravian de Vries

Geluidsassistent: Frido Beck
Muziek: Erik van Woudenberg

Stylist en decor: Joselyn Jansse